Hoved

Dette er vores kursustemaer om, hvordan sindet påvirker livsstil og helse:

De 5 migræne p’er: Langt de fleste har noget de frygter endnu mere end et migræneanfald. Og ofte er det denne frygt, som afholder os fra at gennemføre de handlinger, som ville afværge vores migræne. Det kan være frygten for at være til besvær, at miste kærlighed, at miste accept, at svigte andre, for ikke at være god nok, for at gå glip, for at skuffe andre o.s.v. Derfor er det en stor gave for mange at finde frem til, hvad denne frygt består i, og hvordan vi kan tage hånd om den. Hvis vi ikke tager hånd om den endnu større frygt først, vil det ikke være tilstrækkelig attraktivt for vores hjerne, at tage hånd om det som trigger migrænen. Disse ting hænger nemlig uløseligt sammen. De 5 migræne p’er dækker over opdragelsesmønstre, som vi har tillært os gennem vores opvækst, men som hindrer os i at blive migrænefri, hvis vi ikke behandler deres frygt.

Energistyring: At kunne tilrettelægge vores hverdag i forhold til, hvor meget energi vi har, er helt afgørende for at blive migrænefri. Det du vil opleve med migrænefri-metoden er, at du får meget mere energi, når du lægger din kost om og fjerner dét fra dit liv, som belaster kroppen. Det er vigtigt, at vi dagligt har perioder, hvor vi fylder på med energi, og at det ikke bare bliver en luksus vi tildeler os selv, hvis der bliver tid tilovers. Derfor hjælper vi vores kursister med at sætte energistyringen i system. Hér kan du downloade din egen energistyringsplan: Energistyring

Medicin: kan både være himmel og helvede. Dét vi skal være opmærksomme på, når vi bruger mediciner er, at vi ikke bare tvinger kroppen til at tie og så fortsætter med at knokle derudad. Bruger du mediciner, vil vi anbefale dig først at afdække, hvad det er kroppen beder om; f.eks. mere vand, mere søvn, mere mad, mere ilt(oksygen) eller andet. Når du har imødekommet dét, og det ikke hjælper, eller hvis du ikke finder frem til, hvad det er kroppen beder om, vil vi anbefale dig at gå i seng, hver gang du tager migrænemediciner eller hovedpinetabletter.

Stress: Man kan lidt overordnet sige, at migræne sidder i vores nervesystem. Derfor er stress så stor en migrænetrigger. Stress påvirker vores nervesystem og en masse processer og hormoner i vores krop. Denne påvirkning giver markante ubalancer, hvis vi er stresset over lang tid. Ingen af os vælger bevidst stress, så når vi har stress i vores liv, er det fordi der er noget, som hindrer os i at finde alternativer til en stresset livsstil. Disse alternativer og modet til at iværksætte dem og overvinde dine hindringer, vil du lære om på vores kurser.

Særlig sensitivitet: At være særligt sensitiv medfører, at vi tager ekstra mange informationer ind gennem vores sanser. Det kan være hårdt og give migræne, hvis vi ikke har lært at beskytte vores sanser og ikke har fundet måder at sige ”nej” på. At sige ”ja” til mere end vi egentlig ønsker og har energi til, er noget af det som fremkalder allermest migræne. På kurserne lærer du, hvordan du skaber et migrænevenligt interiør og arbejdsplads, og du får værktøjer til lettere at kunne komme i kontakt med din mavefølelse og værdier, så du får let ved at gøre til- og fravalg.